Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Školní Pébéčko na ZŠ Fryčovická

Naše základní škola se za podpory jejího zřizovatele účastní projektu školního participativního rozpočtu „Školní Pébéčko“ (PB = z angl. participatory budgeting = participativní rozpočtování) na platformě Decision 21 (https://www.decision21.cz).

Školní participativní rozpočet má za úkol zapojit žáky školy do přípravného a rozhodovacího procesu o investici v hodnotě 100 000 Kč. Tyto peníze budou použity na vylepšení školního prostředí způsobem, který určí samotní žáci. Během přípravy vlastních návrhů si žáci vyzkouší různé druhy práce a rozvinou velkou řádu schopností – vzájemnou komunikaci, spolupráci v týmu, finanční gramotnost, kreativitu, digitální schopnosti, schopnost prezentovat a hodnotit vlastní práci a další.

Žáci se do projektu mohou zapojit aktivně (předkládání návrhů), tak i pasivně (následné hlasování). Vzhledem k náročnosti celého projektu se ho aktivně – tedy tvořením návrhů – zúčastní pouze žáci 4. až 9. ročníků. Hlasování se mohou zúčastnit všichni žáci. V případě, že by někteří žáci nižších ročníků měli zajímavý nápad – mohou se obrátit na některého z ambasadorů Pébéčka (vybraného člena školního parlamentu), který jistě pomůže s realizací a přípravou.

Celé „Pébéčko“ je rozděleno do několika částí (viz infografika):

Harmonogram u nás na škole:

Navrhování 2.4. – 26.4.
Schvalování 29.4. – 2.5.
Kampaň 6.5. – 20.5.
Hlasování 21.5. – 24.5.
Výsledky 27.5.
Slavnostní vyhlášení výsledků 4.6.


K podávání vlastních návrhů použijte následující formulář: https://application.decision21.org/zs-frycovicka-praha-18-letnany-2023-4/poslat-navrh

Veškeré informace naleznete na internetové stránce https://application.decision21.org/zs-frycovicka-praha-18-letnany-2023-4.

 

Koordinátor Pébéčka – Mgr. Filip Tomíček, tomicek@zsfrycovicka.cz

 

Kontakty - škola

+420 266 722 600
Fryčovická 462, 199 00 Praha 9 - Letňany
skola@zsfrycovicka.cz