Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Stávka 27.11.2023

Letňanské základní a mateřské školy včetně jídelen se chystají připojit k celostátní stávce 27.11.2023 za zlepšení úrovně a kvality českého školství, dlouhodobého systematického řešení problematických otázek, zejména těch vyvolaných inkluzí, a zajištění odpovídajících pracovních podmínek pedagogických i nepedagogických pracovníků. Na schůzce s vedením radnice o úmyslu jednotně informovali ředitelé školních zařízení městské části Praha 18.

Cílem stávky je zajištění takových podmínek, které umožní vzdělávat naše děti na vysoké úrovni, v čistém prostředí, kde jim nechybí potřebné zázemí, kvalitní strava a kvalifikovaní odborníci na všech pozicích, což v současné době, kdy chybí nejen koncepční řešení klíčových otázek, ale zejména finanční prostředky, bohužel není udržitelné.

Zda se stávka opravdu uskuteční, záleží na výsledcích vládních jednání. V případě, že se panu Mikuláši Bekovi, ministrovi školství, podaří vyjednat požadované finanční prostředky a řešení předložených otázek, nebudou školy a školská zařízení k tomuto kroku nucena. Konečné rozhodnutí o účasti ve stávce padne ve středu 22.11.2023.

Mgr. Bc. Hana Nytrová
ředitelka školy

 

Kontakty - škola

+420 266 722 600
Fryčovická 462, 199 00 Praha 9 - Letňany
skola@zsfrycovicka.cz